Ve středu 16. února jsme měli s žáky opět možnost uspořádat ochutnávku méně známých druhů ovoce a zeleniny v rámci projektu Ovoce a zelenina do škol. S některými odrůdami se nesetkali poprvé. Na ochutnání tentokrát dostali avokádo, mango, kiwi a bílou ředkev. Nejprve se seznámili s místy jejich původu a připomněli si ty druhy, které již měli možnost ochutnat. Po předchozích zkušenostech jsme s žáky 1. stupně z avokáda a bílé ředkve vyrobili pomazánku, která měla opět velký úspěch a dětem velice chutnala.
I na 2. stupni žáci 6. a 8. ročníku vařili skvělou pomazánku. Naučili se vytvořit rychlou a chutnou svačinku, kterou si kdykoliv můžou uvařit i doma. Žáci 7. a 9. ročníku zvolili za nejoblíbenější ovoce kiwi a také zjistili, že i zdravé potraviny mohou být chutné.