Dnes jsme po roce v naší škole přivítali výživovou poradkyni Martinu Jandovou.
Paní Jandová si pro žáky připravila ukázku potravin a nápojů a společně rozebírali množství cukru v nich. Přepočítávali i cukr v nápojích, které si žáci přinesli na svačinu. Probrali stravovací návyky a hlavně důležitost snídaně pro nastartování úspěšného dne.
V rámci praktických činností si připravili zdravé svačinky. Svačinky si připravili sami podle předložených receptu, které vytvořila paní lektorka. Jedna skupina si připravila těstovinový salát se zeleninou. Další tři skupinky připravily zeleninové pomazánky. Pórkovou, ředkvičkovou a paprikovou pomazánku si namazali na celozrnné pečivo a nabídli ji i ostatním, aby ochutnali. Všechny pomazánky i salát měly velký úspěch.
Na závěr si s paní lektorkou znovu rozebrali kvalitu a složení potravin a nápojů. Úkolem žáků bylo namalovat zdravé a nezdravé potraviny. Vyplnili si i úkoly v brožuře Jak se správně hýbat a jak jíst zdravě, na které paní Martina Jandová spolupracovala.